Zoekopdracht

Heeft u ergens vragen over? Mail ons!

My Medi Blog

Een persoon wast een glazen venster met zeepachtig water en een blauwe spons, waarbij gele rubberen handschoenen worden gedragen.

Schoonmaken met Ammonia

Dit artikel biedt een uitgebreide gids voor het veilig en effectief gebruiken van ammonia als schoonmaakmiddel. Het legt uit hoe je een schoonmaakoplossing maakt door ammonia aan warm water toe te voegen, benadrukt het belang van veiligheidsmaatregelen zoals ventilatie en beschermende kleding, en waarschuwt voor de gevaren van het mengen van ammonia met bleek, wat giftige gassen produceert. Verder wordt het verschil tussen ammonia (oplossing) en ammoniak (gas) uitgelegd, en de risico's van ammoniakgas belicht. Het artikel is een essentiële bron voor iedereen die op een veilige manier met ammonia wil schoonmaken.
Persoon in laboratorium die een chemische stof afweegt op een digitale weegschaal voor het berekenen van de molariteit.

Molariteit berekenen – online calculator

Molariteit is een maat voor de concentratie van een opgeloste stof en wordt berekend door het aantal mol te delen door het volume van de oplossing in liters. Voor een nauwkeurige berekening is kennis van het aantal mol en het exacte volume van de oplossing essentieel. De molariteit wordt uitgedrukt in mol per liter (mol/L). Dit artikel biedt een stap-voor-stap handleiding voor het berekenen van de molariteit, inclusief conversies van milliliters en centiliters naar liters, en een handige online molariteitscalculator. Het voorbeeld laat zien dat bij 1 mol stof opgelost in 1 liter oplossing, de molariteit 1,00 mol/L is.
Blogbanner
Persoon wijst naar het element Ruthenium in een interactieve weergave van het periodiek systeem der elementen.

Gram omzetten naar Mol calculator

De Mol is een essentiële eenheid in de chemie die de brug slaat tussen de microscopische wereld van atomen en moleculen en onze macroscopische realiteit. Het vertegenwoordigt 6,022×10^23 deeltjes van een substantie, gebaseerd op het aantal koolstofatomen in 12 gram zuiver koolstof-12. Het artikel legt stapsgewijs uit hoe de molecuulmassa van een stof te berekenen, gebruikmakend van natriumhydroxide als voorbeeld, en hoe deze massa vervolgens te converteren naar Mol. Met een molecuulmassa van 39,997 u voor natriumhydroxide, toont het hoe 100 gram van deze stof omgezet kan worden naar 2,50 Mol. Een handige Mol calculator wordt aangeboden om deze berekeningen te vergemakkelijken, samen met tips voor het uitvoeren van deze berekeningen en het berekenen van de molariteit van een oplossing.
Glazen flesje met waterstofperoxide voor spoelen op een schone, witte ondergrond

Spoelen met Waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een effectief desinfectiemiddel dat zowel bacteriën doodt als de groei van schimmels en gisten remt. Het wordt gebruikt als mondspoeling om de mond- en keelholte te desinfecteren en op de huid aangebracht voor het schoonmaken van wonden. Dit middel is bijzonder nuttig voor de behandeling van mondinfecties, zoals tandvleesontsteking, en helpt bij het voorkomen van tandplakvorming. Bij gebruik dient waterstofperoxide verdund te worden voor mondspoeling en kan direct of met een steriel gaaskompres op wonden worden aangebracht. Het is belangrijk de aanbevolen richtlijnen te volgen voor veilig en effectief gebruik.
Open EHBO-kit met diverse inhoud zoals pleisters, verband, schaar, handschoenen, en antiseptische doekjes netjes gerangschikt.

Wat zit er in een EHBO-kit?

Een EHBO-kit is essentieel voor het bieden van eerste hulp bij ongelukken thuis, op werk, tijdens reizen of sportactiviteiten. Een basis EHBO-kit bevat pleisters, verbandmaterialen, desinfectiemiddelen, instrumenten zoals scharen en pincetten, beschermingsmiddelen zoals handschoenen, en essentiële medicatie waaronder pijnstillers en anti-allergie medicijnen. Het is belangrijk de kit te personaliseren naar persoonlijke of specifieke behoeften en deze regelmatig te controleren op vervallen producten. Een goed uitgeruste EHBO-kit, gecombineerd met kennis over het gebruik ervan, kan cruciaal zijn in noodsituaties.
Gezond beplant aquarium met levendige waterplanten en vissen, geoptimaliseerd door NPK-bemesting

Aquarium bemesting calculator

Een effectieve NPK-bemesting in het aquarium is essentieel voor de gezondheid van planten en vissen. Door gebruik te maken van een basis testset, kan men de waterwaardes regelmatig controleren en de benodigde voedingsstoffen nauwkeurig doseren. Het ideale nitraatniveau ligt tussen 10 en 25ppm. Aanpassingen in de dosering zijn afhankelijk van de gemeten waarden, waarbij een verdeelschema over meerdere dagen wordt aanbevolen voor stabiliteit. Bij te hoge nitraatniveaus, vaak veroorzaakt door overvoeding of onvoldoende waterverversing, is het verversen van het water de enige oplossing. Regelmatige controle en aanpassing van de waterkwaliteit ondersteunen een gezond aquariumecosysteem.
Bij deze chemische groothandel tilt een vorkheftruck gestapelde Intermediate Bulk Containers (IBC's) in een industrieel magazijn. Dit is een veelvoorkomend beeld in de chemische industrie.

Chemische stoffen | Groothandel en Leverancier

DutchChems biedt als vooraanstaande groothandel een breed scala aan chemische stoffen, geschikt voor zowel omvangrijke als kleine projecten. Het bedrijf staat voor kwaliteit, veiligheid en naleving van strikte regelgeving, waarbij het zich richt op een divers klantenbestand. Met meer dan 200 producten, waaronder zuren, basen, metalen en organische verbindingen, beantwoordt DutchChems aan de behoeften van de industrie, onderwijs en onderzoek. De nadruk ligt op veilig en duurzaam gebruik van chemie, ondersteund door deskundig advies en een informatieve helpdesk. DutchChems streeft naar innovatie en veiligheid in de chemische sector.
Antivries wordt gegoten vanuit een fles in het koelsysteem van een auto.

Antivries | Typen, Toepassingen en Misvattingen

Dit artikel duikt in de essentiële wereld van antivries, belichtend de verscheidene typen zoals ethyleenglycol en propyleenglycol, en hun specifieke toepassingen in voertuigkoelsystemen en daarbuiten. Het benadrukt het belang van antivries in zowel warme als koude klimaten, en niet enkel als bescherming tegen bevriezing. Daarnaast adresseert het artikel gemeenschappelijke misvattingen, zoals de verwisselbaarheid van antivriesproducten en de noodzaak voor reguliere vervanging om optimale prestaties te garanderen. Het artikel sluit af met het belang van veilig gebruik en de milieueffecten van antivries, waarmee het bewustzijn en verantwoordelijkheid bij de lezer bevordert.
Persoon gebruikt nagellakremover om voorzichtig nagellak te verwijderen van een mooie manicure.

Nagellak Remover | Met of zonder Aceton

Leer alles over nagellakremover, inclusief de verschillende soorten zoals aceton-gebaseerd en niet-aceton. Ontdek waarom het belangrijk is om voorzichtig te zijn met aceton-gebaseerde removers, vooral bij droge nagels, en overweeg zachtere alternatieven. Leer hoe je na verwijdering je nagels kunt hydrateren en waarom een goed geventileerde ruimte belangrijk is. Deze gids biedt essentiële tips voor het effectief verwijderen van nagellak en het behouden van gezonde en mooie nagels.
Reiniging van een betonnen oppervlak met een hogedrukspuit waarbij oxaalzuur wordt gebruikt om roestvlekken te verwijderen.

Schoonmaken met Oxaalzuur

In het artikel wordt de veelzijdigheid en effectiviteit van oxaalzuur als reinigingsmiddel belicht. Oxaalzuur, verkrijgbaar in diverse formaten waaronder emmertjes en zakken, wordt vaak gebruikt als roestverwijderaar en houtbleekmiddel. Voor de pure kristalvorm, ideaal voor het zelf maken van oplossingen, is een bezoek aan een chemische specialist zoals DutchChems aanbevolen. Het artikel benadrukt ook het belang van veilig gebruik van oxaalzuur en geeft praktische tips voor het bereiden en toepassen van oxaalzuuroplossingen. Dit alles maakt het artikel een handige gids voor iedereen die geïnteresseerd is in de effectieve toepassing van oxaalzuur voor reinigingsdoeleinden.
Terug naar boven
Product is aan uw winkelwagen toegevoegd