Kaliumnitraat als meststof

kaliumnitraat 1 kg

Een moestuin of volkstuin is niet alleen mooi om naar te kijken, maar voorziet je ook het hele jaar door van heerlijke verse zelfgemaakte groenten en fruit. Om van een rijke oogst te genieten, is het belangrijk om uw kleine tuin regelmatig te bemesten. Daarbij is het belangrijk om te weten welke voedingsstoffen je planten nodig hebben.

De voedingsstoffen die planten nodig hebben, worden aangegeven door zogenaamde macronutriënten. Planten hebben voornamelijk drie macronutriënten nodig, namelijk stikstof, fosfor en kalium. Elk van deze macronutriënten is verantwoordelijk voor zijn eigen deel van het groeiproces.

Stikstof is verantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van planten, fosfor voor wortelontwikkeling en fruitbloei en kalium voor de opname van water en andere voedingsstoffen. Van kalium is ook bekend dat het de kwaliteit van het gewas verbetert.

Wanneer er een tekort is aan deze voedingsstoffen in de bodem, dreigt een slechte en zwakke oogst. Daarom is het belangrijk om op de juiste manier te bemesten.

Maar welke meststof is nu het allerbeste?

Door de jaren heen zijn verschillende meststoffen gebruikt en getest. Hieruit is keer op keer gebleken dat organische meststoffen de beste resultaten opleveren in gewasgroei en -kleur. Daarnaast voorkom je door het gebruik van organische meststoffen eventuele bodemverontreiniging.

Kaliumnitraat gebruiken als meststof

Een van de interessantste organische meststoffen is kaliumnitraat met de chemische formule KNO3. De naam zegt het eigenlijk al, de stof bestaat uit kalium en nitraat. Dit zijn de twee belangrijkste macronutriënten die planten nodig hebben. Met een kleine hoeveelheid voedt u uw gewassen en brengt u ze in optimale conditie.

Er zijn verschillende soorten alternatieven op de markt, maar desondanks blijft kaliumnitraat de beste keuze. Dit komt door de hoge en zuivere aanwezigheid van de stof kalium en nitraat. Zonder andere toevoegingen is het precies wat je planten nodig hebben. De puurste vorm van bevruchting.

Kaliumnitraat wordt over het algemeen in droge vorm aangeboden en kan gemakkelijk met de hand worden verspreid. Het is ook mogelijk om het op te lossen in water en over je gewassen te gieten.

Hoeveel kaliumnitraat toe te voegen aan de tuin?

Kaliumnitraat bestaat voor 13 procent uit stikstof en per 100 vierkante meter moet ongeveer 1 tot 1,5 kg stikstof aan de bodem worden toegevoegd. Dit komt neer op ongeveer 10 kg kaliumnitraat per 100 vierkante meter. Of, 100 gram per vierkante meter tuin. Bij het bemesten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen onbalans in voedingsstoffen ontstaat. Dit kan worden voorkomen door het product gelijkmatig over de tuin te verspreiden en niet op één plek te concentreren.

Waar kan ik kaliumnitraat kopen?

Een van de meest vertrouwde online winkels waar u kaliumnitraat kunt kopen, is bij DutchChems. Zij bieden het product in zijn puurste vorm aan. Daarnaast is het netjes en veilig verpakt in stevige kunststof emmers. Deze emmers zijn hersluitbaar dus ook na gebruik netjes op te bergen. Door op de volgende link te klikken kunt u direct kaliumnitraat bestellen: https://www.dutchchems.nl/product/kaliumnitraat/


Druk op om naar de winkelpagina te gaan